Candy Crush Saga – Pericol public

images

By Angela Novăcescu

De ce să joci Need for Speed, Lineage, WOW, Sims, Dota, PES, Fifa când poți să îți mănânci zilele cu cel mai mefistofelic joc –  Candy Crush Saga. Pe mine m-a prins microbul, paradoxal, în prima sesiune din viață. Ca să învăț pentru examene trebuia să îmi pun laptopul sub pat, sau, în cel mai rău caz în debara –  singurul loc din casă cu care am cea mai mică tangență. Surpriză! Încă joc Candy Crush Saga. Dar mă apucă groaza pentru că atunci când sunt supărată o vocea din cap rostește: „Abia aștept să joc Candy Crush când sunt fericită. Să vezi atunci ce satisfacție o sa am”. Cu acest joc adorm și cu el mă și trezesc, asta pentru că am vise dubioase în care fac numai combinații de cinci bomboane din care se reproduce bomboana salvatoare.

poza BOMBOANA SALVATOARE

Dubios e faptul că joc unde apuc – la facultate, la baie, în cadă, în pat, sub pat, când beau cafeaua, când mănânc. Partea fascinantă e că am aflat cum să ai vieți nelimitate – dai data de la telefon cu o zi în față și bam! cinci vieți frumoase! SFAT: Să nu te pună Sfântul să dai data înapoi nu de alta, dar e destul de mare șocul. Pe cât pare de „sweet”, acest joc este de-a dreptul dat naibii. Face poftă de bomboane, iar cei care au trecut de level 100 știu cum stă treaba cu ciocolata aia care, deși pare de-a ieftină, se înmulțeste într-una și e suficient să privești procesul de multiplicare ca să îți crească glicemia. Să nu mai zic că atunci când începi să joci ai convulsii, asta pentru că speri să treci nivelul la care stai de câteva luni. Foarte impresionant și faptul că pentru prima dată aud din gura unui mascul feroce cuvintele sweet, delicious, tasty, divine, când acumulezi multe puncte dintr-o mutare.

Potrivit expertilor, acest joc, disponibil pe Facebook sau via unei aplicatii pe telefonul mobil, a fost descarcat de 45 de milioane de utilizatori si aduce zilnic 470.000 de euro. E mai dependent ca țigările, dorgurile sau alcoolul luate la un loc. Se mai spune că dacă un individ privește timp de o  secundă logo-ul, va fi hipnotizat. Dacă ai ajuns să plătești pentru a trece un nivel e mai grav decât consumul de heroină. Dependența crește de la bomboană la bomboană și pe viitor vei fi nevoit să scoți bani din bancă ca să-ți satisfaci plăcerea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s